Gevulde aardappel met ei en garnaal

gevulde aardappel met ei en garnaal

voor 4 personen
800 g ongepelde Vlaamse garnalen
4 dikke Charlotte-aardappelen (of andere vastkokende aardappel)
4 eieren
1 eetlepel gehakte sjalotjes
2 eetlepels gehakte groene kruiden (peterselie, kervel , dragon, bieslook en dille)
50 g boter

Voor de saus:
2 eierdooiers
sap van ¼ citroen
100 g gesmolten boter
½ dl room
peper en zout
muskaatnoot
takje dille

line
  1. Pel de garnalen en vries de garnaalpellen en koppen in.
  2. Was de aardappelen en kook ze gaar. Snij er een hoedje af en hol ze uit.
  3. Kook de eieren gedurende 3 minuten (zacht).
  4. Stoof de sjalotsnippers in de boter en voeg er de aardappelpulp, de eieren, de kruiden, peper, zout en muskaatnoot bij. Prak alles met een vork Laat de vulling even rusten en meng er dan ¾ van de garnalen bij. Vul hiermee de aardappelen op.
  5. Klop een emulsiesaus: de eierdooiers met een scheutje water en het citroensap op een vuurtje luchtig op kloppen. Voeg er in een straaltje de gesmolten boter bij en werk af met de room. Kruid met peper en zout.
  6. Leg de rest van de garnalen op de aardappel en versier met een stukje dille.