Gevulde pijlinktvis met aardappel-peterseliepuree

gevulde pijlinktvis

Voor 4 personen

12-16 schoongemaakte kleine pijlinktvissen
½ bosje peterselie
aardappelpuree met boter, eierdooier en melk
4 eetlepels vers wit broodkruim
2 gesnipperde sjalotten
4 eetlepels pijnboompitten
4 eetlepels versgeraspte Parmezaanse kaas
3 tenen knoflook
kervel
basilicum

line
  1. Hak de peterselie grof, blancheer 2 min. in kokend water en giet af. Meng onder de aardappelpuree en stamp goed fijn. Hou warm.
  2. Hak de knoflook fijn en mix fijn met het broodkruim, de sjalotten, pijnboompitten, Parmezaanse kaas, kervel en basilicum.
  3. Maak de pijlinktvissen schoon en spoel ze uitvoerig onder koud stromend water. Vul op met het kruidige broodkruim, steek dicht met cocktailprikkers en bak aan alle kanten in boter. Zet de pijnlinktvissen nog 5 min. in de oven op 160°C. Schik ze op de aardappel-peterseliepuree en serveer meteen.