Goujonettes van pladijs met gribiche en kruidensla

tabledamis_pladijs_150513_0190

Benodigdheden voor 4 personen

2 pladijzen van 500 g elk
200 g broodkruim of panko (Japans broodkruim)
plantaardig frituurvet
eiwit

100 g gemengde sla en kruidenblaadjes (veldsla, kropsla, dragon, dille, bieslook, platte peterselie…)

gribiche saus:
20 g ingelegde augurkjes, fijngesneden
1 fijngesnipperde sjalot
10 g fijngehakte basilicum
10 g fijngehakte dragon
10 g fijngehakte platte peterselie
1 hardgekookt eitje, fijn geplet
2 dl mayonaise

line

Bereidingswijze:

  1. Fileer de pladijs en snij de filets in reepjes.
  2. Klop het eiwit los en haal de reepjes pladijs erdoor. Paneer daarna de visreepjes in broodkruim of panko. Frituur de reepjes goudbruin op 180 graden. Laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Gribichesaus: meng alle ingrediƫnten onder de mayonaise.
  4. Dien de gefrituurde reepjes op met de gribiche saus en het slaatje. De salade kan je eventueel aanmaken met een klein beetje vinaigrette.