Goujonettes van pladijs met grondwitlof en tartaarsaus

Goujonettes, grondwitlof en tartaarsaus-LR (14)_1574x1050

goujonettes
8 pladijsfilets
4 el bloem
2 eiwitten (bewaar de eidooiers voor de mayonaise)
4 el paneermeel
peper en zout

salade grondwitlof
4 stronken grondwitlof
10 cl olijfolie
5 cl witte balsamicoazijn
peper en zout

tartaar
350 g mayonaise

  • 2 eidooiers
  • 350 ml neutrale olie (maïsolie, arachideolie, zonnebloemolie)
  • 1 el mosterd
  • scheutje azijn

1 el peterselie
1 el dragon
1 el bieslook
1 el sjalot
1 el kappertjes
1 el zure augurk
tabasco
worcestershire-saus
peper en zout

line
  1. Snij de visfilet in lange repen en paneer ze. Kruid de bloem met peper en zout. Klop 2 eiwitten op en kruid ze met peper en zout. Wentel de visreepjes in de bloem, klop goed af en haal ze door het losgeklopte eiwit en tot slot door het paneermeel. Bak 2 minuten in een friteuse op 180°C.
  2. Snij de witlof in fijne stukjes en voeg olijfolie en witte balsamicoazijn toe. Kruid met peper en zout.
  3. Snij de peterselie, bieslook, dragon, kappertjes, sjalot en augurk fijn. Meng ze nadien met vers gemaakte mayonaise. Kluts de eidooiers met een scheutje azijn en een lepel mosterd. Voeg al kloppend een neutrale olie toe. Kruid af met peper en zout. Breng de tartaarsaus op smaak met tabasco en worcestershire-saus

Recept Broes Tavernier
Foto Heikki Verdurme