Grietfilet met kaascrème en gepocheerd kwartelei

Grietfilet met kaascrème en gepocheerd kwartelei_LR

  • 8 krieltjes
  • 4 stukjes grietfilet van 50 g
  • 1 ui
  • 1 preiwit
  • 1 gewone aardappel
  • 4 kwarteleitjes
  • 150 g halfzachte kaas, type brie
  • 150 g roomkaas, philadelphia
  • 4 sneetjes toastbrood
  • peper en zout
  • 500 ml kippenbouillon
  • boter, om te bakken
  • 2 lente-uitjes

line

Snipper de ui en de prei, snijd de aardappel in stukjes. Fruit aan in wat boter en blus met de bouillon, kruid met peper en zout. Laat op een zacht vuurtje, onder deksel garen. Snijd de korst van de brie en snijd de brie in blokjes. Mix de soep fijn, voeg er geleidelijk, terwijl je blijft mixen, de brieblokjes en philadelphia aan toe. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout. Voeg eventueel extra water toe.

Halveer de krieltjes en blancheer ze.

Pocheer de kwarteleitjes in water met een scheut azijn, elk eitje 1,5 minuut. Toast het brood in een grillpan of toaster. Snijd de toast in soldaatjes.

Bak de stukjes grietfilet in wat boter. Leg de krieltjes en stukjes griet in een klein kommetje. Schenk er de briecrème op en werk af met het kwarteleitje, briochebrood en lente-ui.