Grietmoot met hazelnoot, boschampignons en aardpeer

11. vlam november_vert

4 grietmoten
500 g boschampignons, mengeling
600 g aardperen
50 g hazelnoten
1 teentje knoflook
2 el fijngehakte dragon
50 ml room
1 el hazelnotenolie
boter
peper en zout

line
  1. Schil de aardperen en kook ze gaar in lichtgezouten water. Pureer de aardperen met de room, mix fijn en breng op smaak met peper, zout en 1 eetlepel fijngehakte dragon.
  2. Maak de boschampignons schoon. Pel en snipper de knoflook. Bak de champignons in boter, voeg de fijngesnipperde knoflook toe. Kruid met peper en zout.
  3. Dep de grietmoten droog met keukenpapier. Bak ze aan beide kanten goudbruin in wat boter, op een hoog vuur. Zet het vuur zachter en laat nog enkele minuten verder garen.
  4. Hak de hazelnoten grof. Haal de griet uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie. Smelt wat extra boter in de pan, samen met de gehakte hazelnoten, notenolie en de rest van de dragon.
  5. Leg de grietmoten met wat boschampignons op borden. Werk af met een lepel aardpeerpuree en de hazelnootboter. Lekker met aardappelbolletjes.