Hondshaai in een zuiders stoofpotje

Hondshaai in een zuiders stoofpotje

600 g hondshaaimootjes
1 rode, 1 groene en 1 gele paprika
3 sjalotjes
1 ui
3 gepelde tomaten
1 dl witte wijn
0,5 dl groentebouillon
1 koffielepel tomatenpuree
enkele blaadjes basilicum
peper en zout

line
  1. Kruid de vismootjes met peper en zout, bak ze halfgaar (4 minuten) in olijfolie en houd ze warm.
  2. Snijd de paprika’s, sjalotten en ui in fijne reepjes. Stoof ze even in olijfolie, blus met de witte wijn en de groentebouillon, meng de tomatenpuree eronder en laat alles inkoken tot sausdikte.
  3. Voeg de vismootjes bij de stoofpot en laat ze 4 minuten sudderen tot ze volledig gaar zijn.
  4. Verdeel de stoofpot over de borden, versier met basilicumblaadjes en met gestoofde (opzij gehouden) paprikareepjes. Serveer met gebakken aardappeltjes.