Hondshaai met citrusvinaigrette en lente-ui

Hondshaai met citrusvinaigrette en lente-ui_LR

  • 650 g hondshaai, in moten
  • 1 el bloem
  • 1 el geraspte Parmezaan
  • handvol dille
  • 3 knoflooktenen
  • 4 lente-uitjes
  • 2 limoenen
  • 2 sjalotten
  • 2 el kappertjes
  • peper en zout
  • olijfolie
  • komijn
  • boter

line

1. Warm de oven voor op 180°C. Meng de bloem met de geraspte Parmezaan en kruid nog met peper en zout. Wentel de vismoten eerst door de mengeling van bloem en Parmezaan. Smelt ruim wat boter en olijfolie in een grote pan. Bak er de vissen langs beide kanten krokant in. Leg op een ovenschaal en laat nog 10 minuten in de oven verder garen.

2. Halveer de lente-ui, hak de dille, snijd de sjalotten in lange repen. Snijd 1 limoen in plakjes.

3. Fruit de lente-ui en sjalot in boter en olijfolie, voeg de geperste teentjes knoflook toe. Voeg als alles begint te kleuren de kappertjes, komijn , limoenplakjes en sap van de andere limoen toe. Kruid nog met peper en zout.

4. Haal de vis uit de oven, verdeel er de lente-ui, kappertjes en limoen over. Strooi er nog de gehakte dille over en serveer, lekker met aardappelpuree.

 

Recept Ilse D’hooge