Hondshaai met courgettesalade

Hondshaai met courgettesalade

Voor 4 personen

 

 

 

800 g hondshaai

 

1 dl melk

 

3 eetlepels bloem

 

1 courgette

 

1 takje verse tijm

 

kropsla

 

1 eetlepel fijngehakte bieslook

 

2 eetlepels olijfolie

 

peper en zout

 

 

 

Voor de vinaigrette:

 

1 koffielepel mosterd

 

2 eetlepels zeer goede olijfolie

 

½ citroen

 

peper en zout

line
  1. Snijd de courgette in schijfjes van een halve cm dik. Draai de schijfjes in de bloem.
  2. Laat 2 eetlepels olijfolie warm worden in een pan. Bak de schijfjes courgette langs elke kant gedurende 3 à 4 minuten tot ze een mooie goudgele kleur krijgen.
  3. Strooi de fijne blaadjes van het takje tijm over de courgette. Houd even apart in een lauwe oven.
  4. Maak de vinaigrette: meng mosterd, olie, wat citroensap, peper en zout met een klopper.
  5. Dompel de hondshaai even in de melk en draai dan elk stuk in de bloem waaraan peper en zout werd toegevoegd.
  6. Frituur de hondshaai gedurende 3 à 4 minuten in frituurolie aan 170°C, tot de vis goudbruin kleurt. Laat even uitlekken op keukentissue.
  7. Bedek het bord met kropsla. Verdeel de lauw gebakken schijven courgette erover, bestrooi met fijngehakte bieslook en schik de gefrituurde hondshaai erop.
  8. Serveer eventueel met wat tartaarsaus of met tzatzsiki (Griekse yoghurt met komkommer en knoflook).