Hondshaai met pizzaiolasaus

Hondshaai met pizzaiolasaus

Voor 4 personen

 

 

 

800 g hondshaai, in mootjes

 

2 eetlepels bloem

 

2 teentjes knoflook

 

6 rijpe tomaten

 

½ klontje suiker

 

1 koffielepel geconcentreerde tomatenpuree

 

1 eetlepel kappertjes in ’t zuur

 

1 koffielepel oregano

 

2 eetlepels gehakte platte peterselie

 

3 eetlepels olijfolie

 

peper en zeezout

 

 

line
  1.  Plons de tomaten gedurende 10 seconden in kokend water. Schil de tomaten, snijd ze in vier en verwijder de pitten. Snijd het tomatenvlees in stukjes.
  2. Laat de olijfolie warm worden in een sauspan. Doe er de in stukjes gesneden knoflook bij. Laat 30 seconden zacht aanstoven, zonder dat de knoflook kleurt.
  3. Voeg de tomatenblokjes toe. Peper en zout. Voeg suiker en geconcentreerde tomatenpuree toe. Laat 20 minuten zacht pruttelen zonder deksel, tot alle vocht uit de tomaten verdwenen is en een mooie pizzaiolasaus is ontstaan.
  4. Peper en zout de bloem. Draai de hondshaai in de bloem. Tik van elk mootje met de vingers de overtollige bloem af.
  5. Laat in een pan met antikleeflaag 2 eetlepels olijfolie warm worden.
  6. Als de olie begint te dampen: leg onmiddellijk de vis in de pan. Zet het vuur wat lager en laat de hondshaai gedurende 5 minuten langs alle kanten mooi bakken.
  7. Voeg de kappertjes, de oregano en de fijngehakte peterselie toe aan de tomatensaus.
  8. Leg de vis op de warme borden, overgiet met de pizzaiolasaus. Serveer met pasta en gesauteerde paddenstoelen.