Hutsepot met zeeduivel en nootmuskaatroom

Hutsepot_met-zeeduivel_en_nootmuskaatroom_vert_1019x768

Zeeduivel

  • 4 dikke schijven zeeduivel van 200 g
  • boter

Hutsepot

  • 50 g rapen (in blokjes)
  • 50 g schorseneren (in reepjes)
  • 50 g knolselder (in blokjes)
  • 50 g spruitjes (in 2 gesneden)
  • 50 g aardappelen (in blokjes)
  • 50 g ui (fijngesneden)
  • 50 g groene kool (in kleine stukjes)
  • 1 teentje look
  • 500 g spekblokjes (gerookt en gezouten)
  • 1 l kippenbouillon
  • 1 kruidnagel , tijm en laurier

Nootmuskaatroom

  • 200 ml room
  • mosterd
  • versgemalen nootmuskaat

line
  1. Hutsepot: stoof de ui en spekblokjes met boter. Voeg alle groentjes toe en kook zacht in de bouillon met de kruidnagel, tijm en laurier.
  2. Nootmuskaatroom: klop de room voor 3/4 op met wat mosterd en nootmuskaat.
  3. Zeeduivel: bak de zeeduivel gaar in bruisende boter.
  4. Dresseren: schik wat van de hutsepot in een diep bord, leg de zeeduivel erop en werk af met een lepel nootmuskaatroom.

Recept Stijn Bauwens
Foto Heikki Verdurme