Kruidig gevulde rode poon met boontjes-venkelsalade

met verse kruiden gevulde rode poon

  • 4 rode ponen, gefileerd met vel
  • 4 takken rozemarijn
  • 4 takken tijm
  • 4 takken peterselie
  • 4 takken munt
  • 4 takken basilicum
  • 1 citroen
  • 2 venkelknollen
  • 200 g fijne groene boontjes
  • 100 g veldsla
  • 1 kl gemalen venkelzaad
  • olijfolie • peper en zout

line

Kruid de binnenkant van de rode poonfilets met peper en zout. Snijd de citroen in fijne plakjes, halveer elk plakje tot halve maantjes. Leg de kruidentakjes en de citroenplakjes op 1 poonfilet. Leg de andere filet erop en bind de vis samen met keukentouw.

Leg de ponen in een met olie ingevette ovenschotel. Gaar ze 25 minuten in de voorverwarmde oven op 180°C.

Snijd de venkel in fijne reepjes. Verhit olie in een wokpan. Roerbak de boontjes en venkelreepjes beetgaar. Kruid met peper, zout en gemalen venkelzaad.

Leg de gevulde rode poon op het bord en schik de venkel-boontjes sla ernaast. Lekker met puree of gekookte aardappelen.

 

Recept Ilse D’hooge