Langoustine op de barbecue, artisjok asperges en ui

langoustine op de barbecue _artisjok -LR (7)

voor 4 personen

4 langoustines
4 grote artisjok
4 asperges AA
4 uien
3 dl kippenbouillon
citroensap
wat bloem
olijfolie azijn
geraspte Parmezaanse kaas
peper en zout

line
  1. Trek de kop van de langoustine en snij het buikvlies eraf. Grill op de barbecue met de pantser naar het vuur, totdat ze gaar zijn.
  2. Kuis de artisjok en kook in gezouten water met citroen en wat bloem (à Blanc). Pureer 3 gare bodems met een weinig aan olijfolie tot een gladde massa. Kruid af met peper en zout. Snij 1 artisjok in brunoise. Kruid af met peper, zout olijfolie en citroensap en steek in een kleine ronde steker.
  3. Schil de asperges. Kook beetgaar in gezouten water. Gril kort op de bbq en paneer met geraspte Parmezaanse kaas.
  4. Snij 1 ui in stukken. Kook een halve minuut in gezouten water. Afkruiden met olijfolie en azijn. Rooster 3 in schijfjes gesneden uien op de BBQ. Zet onder met kippenbouillon en laat dit 10 minuten koken.
  5. Plaats de langoustine in het midden van het bord. Plaats het stekertje van de brunoise van artisjok en de crème er rond en de zoetzuur gemarineerde ui ertussen. Plaats de asperge in Parmezaan en werk af met groene kruidenblaadjes.
  6. Serveer met de hete uienbouillon.

 

Recept: NSChef Filip Claeys
Foto: © Heikki Verdurme