Langoustineroomsoep met cognac en peterselie

Langoustineroomsoep met cognac en peterselie

Voor 4 personen

 

16 middelgrote langoustines

1 dl cognac

6 dl lichte kippenbouillon

4 dl room

1 groot glas witte wijn

2 fijngehakte sjalotten

2 fijngehakte tenen knoflook

een viertal stengels peterselie

bladpeterselie

olijfolie

peper en zout

 

line
  1. Pel de langoustines. Zet de staarten koel weg en houd de koppen en schalen apart.
  2. Verhit olijfolie in een pan, voeg de koppen en schalen toe en laat op een hoog vuur aanbakken. Roer regelmatig om. Flambeer met cognac om de schalen bros te maken en blus met de kippenbouillon.
  3. Voeg de witte wijn, sjalot, knoflook en peterselie-stengels toe en laat op een laag vuur inkoken met een derde.
  4. Voeg de room toe en laat opnieuw inkoken met een derde.
  5. Giet de soep door een zeef en draai het vuur zeer laag, de soep mag slechts zacht pruttelen.
  6. Pocheer er de langoustines net gaar in. Kruid met peper en zout en werk af met fijngesneden blad-peterselie. Geef er brood bij.