Lauwe rog met zoetzure venkel, Salty Fingers en sesamjus

Lauwe_rog_zoetzure venkel_sesamjus-LR (8)

Ingrediƫnten voor 4 personen

 

4 rogfilets van 80 g

1 venkel

5 gram venkelzaad

100 g Salty Fingers of zeebanaantjes (of een soort van zeesla)

beetje suiker

scheut witte wijnazijn

100 cl kippenbouillon

scheutje gebrande sesamolie

1 eetlepel boter

 

line

Bereidingswijze

  1. Kruid de rogfilets met peper en zout. Bak ze aan langs beide kanten in een pan met boter. Laat rustig verder garen.
  2. Was de venkel en snijd hem in flinterdunne schijfjes. Doe ze in een mengkom met een beetje suiker, venkelzaad, peper, zout en witte wijnazijn. Meng het geheel met de Salty Fingers.
  3. Laat de kippenbouillon lauw worden en voeg enkele druppels gebrande sesamolie toe.
  4. Lepel een flinke scheut sesamjus op een bord. Leg de rogfilet in de jus en schik de venkel en de Salty Fingers ernaast.