luxe bruschetta met gegrilde tarbot en groene asperges

luxe bruschetta met tarbot en groene asperges LR2

gegrilde tarbot en asperges

  • 500 g tarbotfilet zonder vel
  • 200 g groene asperges
  • olijfolie
  • peper en grof zeezout

ansjovis roomkaas

  • 6 gezouten ansjovisfilets uit blik
  • 1 kl venkelzaad
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 g roomkaas

venkel marinade

  • 1 venkelknol
  • 1 limoen
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

afwerking

  • 4 sneetjes zuurdesembrood, dik gesneden
  • 2 lente-uitjes

line

ansjovis roomkaas

Snijd de ansjovisfilets en knoflook in stukjes. Doe dit samen met de venkelzaadjes in een vijzel en stamp alles fijn met de mortier. Roer onder de roomkaas.

venkel marinade

Snijd de venkel in flinterdunne plakjes, dit lukt het beste met een mandoline. Rasp de limoen en pers het sap uit. Maak een vinaigrette met 1 el limoensap, 2 el olijfolie, peper en zout. Laat de venkel een 10-tal minuten marineren in de vinaigrette.

gegrilde tarbot en asperges

Strijk de tarbotfilets en asperges in met olijfolie. Verhit een grillpan en grill de vis en asperges, naar gelang de dikte van de filets, een 3-tal minuten. Kruid met peper en grof zeezout. Sprenkel limoensap over de tarbot.

afwerking

Rooster de sneetjes brood. Smeer er de ansjovis-roomkaas op. Leg hier de gegrilde tarbot en asperges bovenop. Schik de venkelplakjes op de tarbot. Strooi er ringetjes lente-ui over en naar smaak citroenrasp. Serveer als voorgerecht.

 

Recept Ilse D’hooge