Mie cuit van rode poon met coulis van tomaten

Mie cuit van rode poon

voor 4 personen

4 rode ponen, gefileerd met vel
5 rijpe tomaten (Coeur de Boeuf)
12 kerstomaatjes
4 blaadjes basilicum
3 paprika’s
1 ui
peper en zout

Voor de afwerking:
verse kruiden: koriander, basilicum, dragon, bronzen venkel, bieslook
yoghurt

line
  1. Verdeel de visfilets in gelijke stukken. Gaar half onder de grill, besprenkeld met olijfolie, peper, zout en citroensap.
  2. Mix de tomaten tot tomatenpuree, passeer door een fijne zeef. Kruid met peper, zout en suiker. Voeg wat rode wijnazijn toe.
  3. Pof de paprika’s op de barbecue (of in een hete lucht oven) gedurende 30 minuten. Pel ze en stoof ze aan met 1 ui. Bevochtig met een scheutje room. Mix het geheel dan op tot een gladde massa.
  4. Snij een kruisje in de tomaten, leg ze kort in kokend water laat schrikken in ijswater. Verwijder dan de pel.
  5. Schik de poon in het midden van het bord. Lege de kerstomaatjes op en rond de vis. Spuit puntjes van beide coulis ertussen. Werk af met een beetje yoghurt en drapeer wat kruiden over het gerecht.

 

Recept: NSChef Filip Claeys
Foto: © Heikki Verdurme