Mosselen met witte wijn, boter en peterselie

mosselen met witte wijn

voor 4 personen

2 kg mosselen
2 dl droge witte wijn
2 eetlepels fijngesneden sjalot
2 eetlepels fijngehakte peterselie
1 fijngesneden takje bleekselderij
sap van ½ citroen
60 g boter
peper

line
  1. Kook de mosselen met de selderij en flink wat peper in een grote pan tot de schelpen opengaan. Haal de mosselen meteen uit de pan en zeef het kookvocht.
  2. Breng de witte wijn en sjalot aan de kook. Laat inkoken met twee derde. Voeg 2 dl mosselvocht toe en laat 2 min. zacht sudderen.
  3. Haal de mosselen uit de schelp en leg ze in de wijnsaus. Klop de saus op met de boter en werk af met de peterselie en het citroensap. Controleer de kruiding.
  4. Serveer in kommetjes of in de mosselschelpen, met witbrood.