Noordzeekrab met mangosalsa, kokosmayonaise en algen

Noordzeekrab

 

het vlees van 8 gekookte krabbepoten
2 vellen rijstpapier

25 g sjalot, fijngesneden
3 g chilipeper, fijngesneden
8 g suiker
20 g rijstazijn
150 g mango, in blokjes gesneden
25 g water
Olijfolie

wakamé

150 g kokosroom
50 g mayonaise

line
  1. Stoof de sjalot met de chilipeper in olijfolie. Voeg de suiker toe en laat kort karamelliseren. Voeg de azijn toe en laat volledig uitkoken. Voeg de mango en het water toe. Laat op een zacht vuurtje droog koken. Laat afkoelen.
  2. Week de algen in koud water.
  3. Breng de kokosroom aan de kook en bind lichtjes met wat maïzena. Laat afkoelen.
    Meng 40 g gebonden kokosroom met de mayonaise. Kruid eventueel bij met peper en zout.
  4. Snijd het rijstpapier in 8 driehoeken. Frituur op 180°C. Laat afkoelen op keukenpapier.
  5. Werk af met wat mangosalsa, Noordzeekrab, kokosmayonaise en algen.

 

Extra suggestie

In Noordzeekrab vinden we een reeks aroma’s die ruiken naar kokosnoot en perzik. Krab past dus goed bij kokosnoot en perzik, maar ook bij abrikoos, nectarine, mango, passievrucht, ananas, duindoornbes.

Recept  Foodpairing®

Foto Kris Vlegels