Op de graat gestoofde zeeduivel met venkel en chorizo

Op de graat gestoofde zeeduivel

1 kleine zeeduivel van 1 kg, ontveld met middengraat

 

stoofpotje

  • 200 g chorizo
  • 200 g spinazie
  • 4 takjes rozemarijn

Venkel

  • 2 venkelknollen
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kl venkelzaadjes
  • 1 borrelglaasje pastis
  • olijfolie
  • peper en zout

afwerking

  • 1 el gehakte walnoten

line

venkel
Maak de venkel schoon en snijd in plakjes. Snijd de rode ui in grove stukken en de knoflook in fijne snippers. Fruit de venkel aan in olijfolie in een stoofpot. Voeg de rode ui en knoflook toe. Roerbak tot de groenten glazig zijn. Kruid met de venkelzaadjes, peper en zout. Blus met pastis.
zeeduivel stoofpotje
Leg de zeeduivel op de roergebakken groenten. Voeg de in plakjes gesneden chorizo en rozemarijntakjes toe. Zet het deksel op de stoofpot en laat 10 à 12 minuten op een zacht vuurtje stoven. Voeg daarna de goed gespoelde spinazie toe en laat nog een 3-tal minuten verder garen. Haal de zeeduivel uit de stoofpot en versnijd hem in 4 moten.
afwerking
Verdeel de zeeduivelmoten, chorizo en groenten over de borden. Strooi net voor het serveren de gehakte walnoten erover. Serveer met gekookte krieltjes.

 

Recepten Ilse D’hooge