Papillot van pladijs met gegrilde lente-ui en pompoen

Papillot van pladijs met gegrilde lente-ui en pompoen_LR (2)

Papillot

  • 600 g pladijsfilets
  • 4 vellen bakpapier
  • 2 el gehakte peterselie
  • 1 kl komijn
  • 4 el droge vermout (Noilly Prat)
  • peper en zout

Gegrilde lente-ui en pompoen

  • 12 lente-uitjes
  • 1 kleine butternutpompoen
  • olijfolie

line

Gegrilde lente-ui en pompoen

Maak de pompoen schoon en snijd in blokjes (butternutpompoen moet je niet schillen). Maak de lente-ui schoon. Verhit een grillpan. Borstel de lente-ui in met olijfolie en grill ze langs beide kanten op de grillpan. Wentel de pompoenblokjes door de olijfolie en grill ze eveneens op de grillpan.

 

Papillot
Leg de vellen bakpapier open. Leg de gegrilde pompoenblokjes in het midden van het vel. Rol de pladijsfilets op en verdeel ze over pompoenblokjes tesamen met de gegrilde lente-ui. Kruid met peper, zout en komijn. Strooi er de gehakte peterselie over en giet er een eetlepel vermout bij. Vouw de papillot hermetisch dicht en laat bovenaan wat ruimte. Stoom de papillot gaar gedurende 12 à 15 minuten in de voorverwarmde oven van 180°C.

 

Afwerking
Leg de papillot in een bord en open hem aan tafel. Lekker met stokbrood of een aardappel in de schil.

 

Recept Ilse D’hooge