Pladijs, gefileerd en gebakken, carpaccio van Coeur de Boeuf, met feta en citroenolie

Pladijs, gefileerd en gebakken, carpaccio

voor 4 personen

600 g pladijsfilets
2 eetlepels bloem
2 eetlepels boter
4 Coeur de Boeuf tomaten
1 sjalot
100 g feta
½ bussel platte peterselie
1½ dl olijfolie
sap van een halve citroen
peper en zout

line
  1. Spoel de pladijsfilets, dep droog, haal door gekruide bloem en houd apart.
  2. Ontvel de tomaten en snij in dunne plakken, dresseer op koude borden en kruid met zout en peper.
  3. Snij de feta in blokjes, pers er de citroen over uit en meng met de helft van de olijfolie.
  4. Snij de sjalot in flinterdunne ringen.
  5. Bak de pladijsfilets in boter.
  6. Verhit de olijfolie en bak de peterselieblaadjes crispy, kruid met zout en laat uitlekken op keukenpapier.
  7. Verdeel de feta over de carpaccio, schik er de vis op en garneer met de peterselietakjes en de sjalotringen.