Pladijs, gefileerd en gefrituurd, zurkelpuree met bieslook en kruidenmayonaise

Pladijs, gefileerd en gefrituurd, zurkelpuree

voor 4 personen

600 g pladijsfilets
1 ei
2 eetlepels bloem
100 g broodkruim
4 partjes citroen
peper en zout
frituurpan met nieuwe olie

voor de aardappelmousseline
500 g aardappelen
50 g zurkel
50 g bieslook
2 dl melk
50 g boter

voor de kruidenmayonaise
1dl mayonaise
½ sjalot
1 eetlepel gesneden bieslook
1 eetlepel gehakte peterselie
1 eetlepel gesneden dragon
1 eetlepel kappertjes

line
  1. Spoel de pladijsfilets,dep droog, haal eerst door bloem, dan door losgeslagen ei en vervolgens door broodkruim.
  2. Kook de aardappelen, giet af en laat drogen, haal door een roerzeef en roer er de melk onder.
  3. Spoel de zurkel en bieslook, stoof kort in boter en voeg bij de aardappel, breng op smaak met zout en peper.
  4. Maak de mayonaise aan met de kruiden en de kappertjes.
  5. Frituur de pladijsfilets in olie, laat uitlekken op keukenpapier en kruid met zout en peper.
  6. Schik de filets op borden, ernaast de aardappelmousseline en serveer de kruidenmayonaise afzonderlijk.