Pladijs in de oven met bloemkool

Pladijs -oven -bloemkool-LR (7)_1024x683

voor 4 personen

pladijs

  • 2 pladijzen op geheel
  • 1 l (bio)koolzaadolie

bloemkool

  • 1 bloemkool
  • peper en zout
  • 1/8ste bot peterselie
  • 60 g (bio)koolzaadolie
  • sap van ½ citroen

groenten

  • 1 romanesco (groene torentjesbloemkool)
  • 1 bot gemengde radijsjes in verschillende kleuren
  • 1 gekookte rode biet

line
  1. Snijd de pladijs doormidden van kop naar staart. Gebruik hiervoor best een broodmes. Snijd de vinnen eraf. Leg de vissen in een ovenschotel met 1 l koolzaadolie en laat 20 minuten garen in de oven op 200°C. Snijd de filets uit de vissen en laat het vel zitten.
  2. Maak de bloemkool schoon en snijd de roosjes in flinterdunne schijfjes. Hiervoor gebruik je best een mandoline. Meng de schijfjes in een kom met koolzaadolie, peper, zout, citroensap en fijngesneden peterselie.
  3. Maak de romanesco schoon en blancheer de roosjes kort totdat ze gaar zijn.
  4. Was en snijd de radijsjes in kwartjes. Snijd de rode biet in fijne reepjes.
  5. Meng de groenten door mekaar en dresseer ze op een bord. Leg de pladijsfilet er bovenop.

Recept: NSChef Pieter Lonneville
Foto: © Heikki Verdurme