Pladijs met artisjoksaus en saffraanaardappelen

9-Lib 36-pladijs artisjoksaus-vert

800 g pladijsfilets
800 g aardappelen
1 ui
2 teentjes knoflook
800 g tomatenblokjes, blik
100 g olijven, ontpit
2 capsules saffraan
180 g artisjokbodems, pot
1 blaadje laurier
2 takjes rozemarijn
olijfolie
peper en zout

line
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Pel en snipper de knoflook en de ui. Fruit aan in een scheutje olijfolie. Doe er de tomatenblokjes bij, kruid met peper, zout en 1 capsule saffraan.
  2. Laat de artisjokbodems uitlekken en snij ze in stukken. Doe ze samen met de olijven, laurier en rozemarijn bij de tomatensaus. Laat 30 minuten op een zacht vuur sudderen.
  3. Schil de aardappelen en kook ze, samen met de resterende saffraan, beetgaar in gezouten water. Giet ze af.
  4. Rol de pladijsfilets op en leg ze in een ingevette ovenschaal, kruid met peper en zout. Schuif 12 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Serveer de pladijsfilets met de artisjoksaus en de saffraanaardappelen.

 

 

Recept Ilse D’hooge
Foto Wout Hendrickx