Pladijs met asperges en kokkels, kervelcoulis

Pladijs met asperges en kokkels, kervelcoulis_LR

  • 4 pladijzen, gekuist
  • 200 g kokkels
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 100 g kervel
  • 500 g asperges
  • boter, om te bakken
  • 100 ml droge witte wijn
  • 200 ml room

 

line
  1. Maak de asperges schoon en blancheer ze 8 minuten in gezouten water
  2. Spoel de kokkels. Fruit de sjalot in wat boter en voeg de gespoelde kokkels toe. Roerbak tot de schelpen opengaan. Haal de schelpjes uit de pan en houd ze warm in aluminiumfolie.Voeg de gehakte kervel toe aan het aanbaksel van de kokkels.
  3. Voeg de witte wijn en de room toe en mix de saus. Passeer door een zeef.
  4. Bak de pladijzen in de helft boter en de helft olie aan beide kanten krokant. Kruid met peper en zout. Mix de kervel, zeef en kruid met peper en zout.
  5. Serveer de pladijs met de asperges, de kokkels en de kervelcoulis. Lekker met natuuraardappelen.

 

Recept Ilse D’hooge