Pladijs met caponata en olijventapenade

pladijs met caponata en tapenade van zwarte olijven

  • 4 pladijzen, schoongemaakt
  • boter, om te bakken
  • 12 appelkappertjes
  • peper en zout
  • 1/4 rode, gele en groene paprika
  • 1/4 courgette
  • 1/4 aubergine
  • 1 tomaat
  • 1 kleine sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 2 el rode wijnazijn
  • 1 takje tijm
  • 1 laurierblaadje
  • 30 g zwarte olijven
  • 4 ansjovisfilets
  • handvol basilicumblaadjes

line

Caponata: Schil de paprika’s en verwijder de zaadjes, pel de tomaat en verwijder de pitjes. Snijd de courgette, aubergine, paprika’s en tomaten in kleine blokjes. Stoof de fijngesneden sjalot en knoflook aan in olijfolie. Voeg de groenten, tijm en laurier toe. Besprenkel met rode wijnazijn. Kruid met peper en zout. Stoof gaar onder deksel.

Tapenade: Mix de olijven met de ansjovis en basilicum tot een smeuïge massa.

Laat een grote klont boter lichtbruin worden in de pan. Bak de pladijzen op de gekleurde velkant gedurende 2-3 minuten, draai om en laat nog 1 minuut bakken.

Leg de pladijs op het bord en schik er de caponata op. Maak per bord 3 quenelles met de olijventapenade. Werk af met basilicumblaadjes en appelkappertjes. Lekker met gegrild stokbrood.