Pladijs met smeuïge aardappelpuree en gegrilde tomatensalade

Pladijs met smeuïge aardappelpuree en gegrilde tomatensalade _LR (2)

Pladijs

  • 4 pladijzen, panklaar
  • boter en olie
  • peper en zout

Smeuïge aardappelpuree

  • 800 g aardappelen
  • 50 g boter
  • 1 dl karnemelk
  • 1 bio-citroen, rasp en sap

Kleurrijke tomatensalade

  • 600 g tomaten (verschillende kleuren)
  • 1 sjalot
  • 1 takje oregano
  • 1 takje peterselie

afwerking

  • veldsla
  • 1 citroen

line

Smeuïge aardappelpuree

Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water, giet af en pureer. Meng er de boter, karnemelk en citroenrasp door. Breng op smaak met peper en zout.

 

Kleurrijke tomatensalade
Snijd de tomaten in plakjes of halveer de kleinere soorten. Gril ze kort en leg in een kommetje. Snipper het sjalotje fijn. Hak de oregano en peterselie fijn. Meng de tomaten met de gehakte kruiden, het sjalotje, het sap van de bio-citroen en voeg olijfolie toe naar smaak (ongeveer dubbel zoveel als citroensap). Kruid met peper en zout.

 

Pladijs
Smelt ruim boter en olie in een grote pan. Dep de pladijzen goed droog en bak ze goudbruin in de boter. Schud met de pan om aankleven te vermijden. Kruid met peper en zout.

 

Afwerking
Serveer de pladijs met de puree en de gegrilde tomatensalade. Leg er nog een kwartje citroen bij en enkele blaadjes veldsla.

 

Recept Ilse D’hooge