Pladijs uit de oven met venkelblokjes

pladijs uit de oven met venkelblokjes

voor 4 personen

16 pladijsfilets
2 eetlepels boter
1 dl keukenroom
2 kleine venkelknollen
1 forse, rijpe tomaat
1 sjalot
½ l visbouillon
200 g verse tagliatelle

line
  1. Spoel de pladijsfilets en dep ze droog, rol op en steek er een prikker door.
  2. Snijd de venkelknollen in flinterdunne reepjes, de sjalot in fijne blokjes
  3. Ontvel en ontpit de tomaat en hak ze grof. Stoof de sjalot in een lepel boter, voeg de venkel toe en laat stoven, kruid licht met zout.
  4. Doe de visfilets in een ovenschotel en overgiet met de bouillon, zet in de oven en laat garen op 200°C, tussen 7 en 10 minuten moeten volstaan.
  5. Kook intussen de tagliatelle al-dente in gezouten water en giet af, draai er een lepel boter onder.
  6. Zeef het pocheervocht en laat kort inkoken, voeg de room toe en laat inkoken tot een lichte saus.
  7. Voeg de tomaten bij de venkel en warm door.
  8. Schik de pladijsfilets op warme borden, lepel er de saus over en garneer met een takje venkel, serveer er de tagliatelle en venkel langs.