Provençaalse salade met gebakken schar

schar, gebakken

8 scharfilets

1 lange rode paprika

100 g groene boontjes, beetgaar gekookt
1 tomaat, in reepjes gesneden
1 lange rode paprika, gegaard
½ rode ui, in reepjes gesneden
Zwarte olijven, ontpit en gehalveerd
Ansjovisfilets
Basilicum
Olijfolie
Witte wijnazijn

 

line
  1. Maak inkervingen in de paprika. Gaar in een voorverwarmde oven van 200 °C. Verwijder de pel en de zaden. Laat afkoelen. Snijd in de gewenste vorm.
  2. Stoof de rode ui kort in olijfolie. Voeg de boontjes toe en warm kort mee op. Doe in een slakom. Meng er de tomaat, rode paprika, zwarte olijven, ansjovisfilets en basilicum onder. Besprenkel met wat olijfolie en witte wijnazijn. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Snijd de filets in 3 lange repen. Kruid met peper en zout en bak goudbruin in de boter.
  4. Serveer met de lauwe bonensalade.

 

 

Extra suggestie

Schar bevat een aards aroma, dat combinaties mogelijk maakt met aardappel, rode biet, Noordzeegarnalen, champignons, hibiscus, tuinbonen, aubergine, tomaat, gele en rode paprika.

 

Recept  Foodpairing®

Foto Kris Vlegels