Quiche van Noordzeekrab

Quiche van Noordzeekrab_LR

  • 4 Noordzeekrabben
  • 3 l water
  • 1 el cayennepeper
  • 1 el peperbollen
  • 1 el zout
  • 1 seldertak
  • 1 wortel
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 4 eieren
  • 200 ml room
  • 100 g jonge spinazie
  • 1 rode paprika
  • 100 g geraspte kaas
  • 1 zakje gemengde sla
  • peper en zout
  • 2 el maïsolie
  • 1 el witte wijnazijn

line

Breng het water aan de kook, voeg peperbollen, cayennepeper, zout, selder en wortel toe. Kook de krabben in de bouillon gedurende 12 minuten. Laat de krabben afkoelen.

Maak het pantser onderaan de krab los. Haal het vruchtvlees uit de poten. Haal ook het vruchtvlees uit het lijf. Verwijder de gal en maag van de krab. Meng het vruchtvlees van de krab met de eieren en de room. Breng op smaak met peper en zout.

Snijd de paprika in blokjes. Spoel het pantser van de krab en droog uit met keukenpapier. Leg er een velletje bladerdeeg in en hierop wat paprikareepjes en spinazie. Giet er de krabvulling op en strooi er nog de geraspte kaas over. Zet in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 20 à 25 minuten of tot de vulling gestold is en de kaas goudbruin gratineert.

Spoel de sla en meng met wat olie en azijn, breng verder op smaak met peper en zout. Verdeel de sla over borden, leg er het vlees van de poten op en serveer met de Noordzeekrab.