Quinoasalade met escabèche van tongschar

escabèche_tongschar-vert

- voor 4 personen –

quinoasalade

  • 85 g quinoa (gewone, rode, bruine of mix)
  • 2 el zaadjes (lijnzaad, pompoenpitten, zwart sesamzaad, hennepzaad)
  • 1 sjalot
  • 2 el olijfolie
  • ½ el vers limoensap
  • ½ groene appel
  • 4 blaadjes verse munt (fijngesneden)
  • 4 blaadjes platte peterselie (fijngesneden)
  • ½ venkel
  • ¼ komkommer

sausje

  • 3 el plattekaas
  • currypoeder
  • honing of gembersiroop
  • sap van 1 limoen
  • 1 tl Wostyn-mosterd

tongschar

  • 4 tongscharfilets
  • 4 el witte wijn
  • citroensap
  • grove peper
  • takje tijm

knolcapucien of Oost-Indische kers

 

 

line
  1. Kook de quinoa gaar. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Snijd de venkel, sjalot, appel en komkommer in blokjes en meng samen met limoensap en olijfolie onder de quinoa. Kruid af met peper, zout, munt en peterselie. Werk af met zaadjes.
  2. Roer de honing, mosterd, het limoensap en currypoeder onder de plattekaas.
  3. Bak de tongscharfilets heel kort in een hete pan. Blus met witte wijn. Haal de filets uit de pan en voeg een beetje citroensap, grove peper en tijm toe. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  4. Leg de tongschar op het bord. Lepel een beetje currysaus naast de filet en werk af met enkele druppels jus, quinoa en knolcapucien.

Recept: NSChef Matthieu Beudaert

Foto: © Heikki Verdurme