Rode poon met lente-ui, ei en hollandaisesaus

rode poon met menteui

voor 4 personen

8 rode poonfilets met vel (ongeveer 600 g in totaal)
12 grote lente-uien
3 eieren
schilfers Parmezaanse kaas
boter
peper en zout

Voor de hollandaisesaus:
250 g boter
2 eierdooiers
sap van 1 citroen
peper en zout

line
  1. Kook de eieren hard. Laat afkoelen, pel en snijd in vieren.
  2. Maak de hollandaisesaus: smelt de boter op een zeer laag vuur en laat de witte melkresten naar de bodem zakken. De boter mag niet bruisen of bakken.
  3. Klop in een pan de eierdooiers los met een scheut water en het sap van 1/2 citroen. Klop op een laag vuur op tot een gebonden schuim, voeg dan al kloppend en straalsgewijs de geklaarde boter toe. Neem halverwege van het vuur. Kruid met peper en zout en kruid met extra citroensap. Houd warm.
  4. Bak de rode poonfilets samen met de hele lente-uien net gaar in boter. Kruid met peper en zout.
  5. Serveer de rode poon met de hardgekookte eieren en nappeer met de hollandaise. Werk af met Parmezaanse kaas. Dien op met aardappelen in de schil.