Rode poon met salade van koriander

rode poon salade van koriander

Voor 4 personen

2 rode ponen
boter
1/4 friseesalade
enkele takjes rode salade
beetje olie en azijn
enkele takjes koriander
1 stengel jonge ui
1 groene banaan
25 g cashewnoten
10 g gedroogd spek

Voor de vinaigrette
1 dl açai-sap en 1 koffiel guarana-siroop (beide te verkrijgen in biowinkel, reeds vermengd tot sap)
0,4 dl arachideolie
0,1 dl olijfolie
het sap van 1/2 limoen
peper en zout

 

line
  1. Fileer de poon en ontgraat. Spoel de filets kort en dep ze droog. Laat de boter warm worden in de pan en bak hierin de filets. Kruid met peper en zout.
  2. Was de salades, trek in plukjes en breng op smaak met een beetje olie en azijn, peper en zout.
  3. Snijd het wit van jonge ui en koriander fijn en meng mee onder de sla. Snijd het groen in lange reepjes, zet op ijs, meng op het laatst mee onder de sla.
  4. Snijd de banaan in brunoise en blancheer zeer kort.
  5. Maak de vinaigrette. Meng de opgegeven ingrediënten en mix homogeen. Meng er op het laatste de brunoise van banaan onder.
  6. Kleur de cashewnoten in een beetje arachidolie aan in de pan en kruid met zwarte peper. Cutter de noten en meng met het fijngemalen gedroogd spek.
  7. Afwerking. Plaats de gebakken rode poonfilet schrijlings op het bord, schik de salade ernaast en lepel de vinaigrette rondom. Werk af met een lijntje kruim van cashewnoten.

 

Recept: Paul Hendrickx restaurant ‘Aneth’
Foto: © Heikki Verdurme