Rode poonfilets met verse Broccio-kaas en jonge spinazie

Rode_poonfilets_Broccio-kaas_spinazie-LR (3)

Benodigdheden voor 4 personen

 

4 rode poonfilets (met staart)

100 g jonge spinazie

100 g tuinkers

3 soeplepels olijfolie

1 soeplepel limoensap

2 soeplepels water

peper en zout

1/2 bussel koriander

100 g verse Broccio-kaas (of mozarella)

azijn van rode biet (mix 100 g rauwe rode biet met 100 g rode wijnazijn)

1 stronk roodlof (rood witloof)

 

line
  1. Mix de olijfolie, het limoensap, de koriander en het water tot een gladde emulsie in een blender.
  2. Meng de saus met de tuinkers en breng op smaak met peper en zout.
  3. Snijd de kaas in kleine stukjes en voeg ze toe aan de saus met tuinkers. Meng alles goed onder.
  4. Blancheer de spinazie met een beetje zout.
  5. Bak de rode poonfilets kort op een hevig vuur zodat je een mooie korst krijgt. Snijd de staartjes er af. Frituur deze 3 minuten op 180°C.
  6. Leg enkele blaadjes spinazie op een voorverwarmd bord, lepel daarop de kaas met tuinkers en dresseer de rode poonfilets en de staartstukjes er rond. Spat enkele druppels azijn van rode biet over het bord. Werk af met een stukje rauw roodlof.