Rog met kappers, toast en citroenboter

Rog_kappers_toast_citroenboter-LR (3)

Ingrediƫnten

 

– voor 4 personen –

 

4 rogfilets van 80 g

8 eetlepels kappers

1/2 citroen

250 g verse boter

1/2 bussel gehakte peterselie

1 teentje look

4 mooie dikke sneden grof brood

 

line

Bereidingswijze

  1. Frituur 4 eetlepels kappers zodat ze mooi krokant zijn.
  2. Bak de rogfilets langs beide kanten aan in boter. Houd ze warm. Giet het vet van de pan af, voeg verse boter toe en een halve teen look. Bak de sneden brood in dezelfde pan mooi bruin.
  3. Stoof 125 g boter aan in de pan met een half lookteentje, peper, zout en 4 eetlepels kappers. Blus met een halve citroen.
  4. Leg een snede brood op een bord en plooi de rogfilet mooi dubbel op het brood. Bestrooi met gefrituurde kappertjes. Lepel de botersaus naast de toast en werk af met peterselie.