Rog op z’n Aziatisch

maart rog

4 roggevleugels van elk 200 g

80 ml sake

80 ml mirin

40 g misopasta

2 el sojasaus

30 g kristalsuiker

250 g zwarte rijstnoedels

1 à 2 paksoi

2 el sesamzaadjes

line
  1. Breng de mirin en sake aan de kook, voeg de misopasta toe en roer er de suiker door, tot een kleverig papje.
  2. Verwarm de oven voor op 200°C. Bak de stukken vis aan beide kanten bruin in een pan.
  3. Leg de roggevleugels op een ingevette ovenplaat, lepel er de miso-marinade over. Laat nog ongeveer 10-15 minuten in de oven verder garen.
  4. Kook de noedels gaar in gezouten water, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak de paksoi kort in een wokpan. Serveer de vis op een bedje van noedels en gewokte paksoi. Werk af met wat van de marinade en strooi er de sesamzaadjes over, serveer meteen.

Recept Ilse D’hooge