rogfilet met zeekraal, kerstomaat en rucolasaus

rogfilet met zeekraal_LR (2)

  • 4 rogfilets van elk 150 g
  • 300 g zeekraal
  • 4 takjes kerstomaten
  • peper en zout
  • 200 g rucola
  • 200 ml droge witte wijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 sjalot
  • olijfolie
  • stokbrood

line

rucolasaus

Snipper de knoflook en sjalot fijn. Fruit gedurende 5 minuten in olijfolie aan op een zacht vuur. Blus met de witte wijn en voeg de rucola toe. Roer om en schik de saus op de bodem van een ingevette ovenschotel.

 

rog

Rol de zeekraal tussen de rogfilet, kruid met peper en steek vast met een prikker. Leg afwisselend een portie rog en takjes kerstomaat op de rucolasaus. Besprenkel met olijfolie en zet gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.

 

afwerking

Schik de rogfilet en takje met kerstomaten op een bord. Lepel de saus erover en serveer met stokbrood.

 

 

recept Ilse D’hooge