Rogwang met jonge komkommer, warmoes en venkelbloesemmayonaise

roggewang_jonge_komkommer_warmoes-LR (11)

Benodigdheden voor 4 personen

400 g rogwang (4 rollen wang per persoon)
4 stengels warmoes
4 jonge komkommers
200 g boter
100 g venkelbloesemmayonaise
witte wijnazijn
1 dl ajuinolie (snipper uien en droog ze in de oven, zet ze onder in zonnebloemolie en plaats het geheel 24u in de oven op een constante temperatuur)
venkelbloesemazijn (knip venkelbloemen en dompel ze onder in azijn, laat 1 maand trekken in de kelder)

line

Bereidingswijze :

  1. Laat de boter smelten in een pan totdat die mooi bruin kleurt (beurre noisette). Gaar de wangen zo’n 5 minuten totdat de wang alle boter geabsorbeerd heeft.
  2. Rooster de warmoes en de jonge komkommer in een droge anti-kleefpan en werk af met ajuinolie en witte wijnazijn.
  3. Maak zelf mayonaise maar gebruik venkelbloesemazijn i.p.v. gewone azijn.
  4. Leg een stukje wang op het bord en wissel af met stukjes warmoes en jonge komkommer. Werk af met toefjes venkelbloesemmayonaise.