Scharretong en artisjok met panade van mimolette

Schartong – mimolette – artisjok-LR (11)_1024x683

Voor 4 personen

 

artisjokbodems

 

  • 300 g gegaarde artisjokbodems
  • 3 rauwe Parijse champignons

 

panade van mimolette

 

  • 50 g pijnboompitten
  • 50 g cashewnoten
  • 35 g boter
  • 55 g panko
  • 40 g mimolette-kaas

 

Afwerking

 

  • 50 g verse mimolette-kaas
  • enkele zwarte olijven
  • enkele pijnboompitjes
  • enkele takjes basilicum
  • olijfolie (1ste persing

 

line
  1.  Panade van mimolette: werp de pijnboompitten, cashewnoten, boter, panko en mimolette-kaas in een keukenrobot en maal alles fijn. Rol het geheel uit tussen 2 bakpapieren en laat afkoelen.
  2. Kruid de dubbele scharretongfilets met peper en zout. Kerf de kant waar vroeger het vel zat lichtjes in (zo voorkom je dat de vis krult tijdens het garen). Leg de vis op een ingeboterde bakplaat met de velkant naar beneden. Beleg de vis met de panade van mimolette-kaas. Gratineer ongeveer 3 minuten onder de gril op de hoogste temperatuur. Controleer of de vis gaar is en werk af met fleur de sel.
  3. Snij de artisjokbodems in fijne stukken en warm ze op in een beetje olijfolie. Snij de olijven in de helft en de kaas en champignons in schijfjes.
  4. Schik de gegratineerde vis op een warm bord. Leg daarnaast de artisjokken. Werk af met de kaasschijfjes, champignons, olijfjes, basilicum, pijnboompitten en een flinke lepel goede olijfolie. Strooi nog een beetje fleur de sel over het geheel.

Recept: NSChef Maarten Bouckaert
Foto: © Heikki Verdurme