Scharretong met courgette en verse pasta

Schartong – courgette – verse pasta-LR (2)_1024x683

voor 4 personen

 

2 scharretongen van 500 g (zonder vel, gefileerd)

peper en zout

100 g boter

1 courgette

100 g verse tagliatelle

100 g hand gepelde grijze Noordzeegarnalen

 

line
  1.  Kruid de visfilets met peper en zout. Snij ze in lange banden en leg ze in een pan met een klompje boter.
  2. Schil de courgette in fijne lange banden en leg ze in de pan bij de scharretong.
  3. Kook de pasta beetgaar en koel eventjes af onder koud stromend water. Schep de pasta ook in de pan met scharretong.
  4. Warm de pan op een zacht vuurtje op. Gaar ongeveer 6 minuten. Kruid goed af met peper en zout. Voeg op het laatst de garnalen toe.
  5. Schik de pasta, vis en courgettes in een diep warm bord. Werk af met de jus uit de pan.

 

 

Recept: NSChef Maarten Bouckaert

Foto: © Heikki Verdurme