Scharretong met gekleurde tomaten en gemarineerde koolraap

Schartong – gekleurde tomaten - koolraap-LR (6)_1024x683

voor 4 personen

 

  • 2 scharretongen van 500 g (zonder vel, gefileerd)
  • zwarte peper
  • zout
  • olijfolie

 

gekleurde tomaten-koolraapsla

 

  • 400 g gekleurde kerstomaten
  • fleur de sel
  • dragonazijn
  • 1 grote koolraap
  • 2 roma-tomaten
  • basilicum
  • 2 sjalotten

 

Afwerking

 

  • 2 burrata-bollen (of buffelmozarella)
  • waterkersblaadjes
  • bernagieblaadjes of blauwe korenbloemblaadjes

 

line
  1. Kruid de visfilets goed met peper en zout. Leg de 4 filets op mekaar in een ovenschotel. Voeg een beetje water, peper en zout toe. Bedek de schaal met aluminiumfolie. Zet 10 minuten in de oven op 160°C. Laat afkoelen. Eens koud, snij de vis in dikke schijven (3 per persoon). Besprenkel de gesneden rolletjes met olijfolie, zwarte peper en zout.
  2. Snij de tomaatjes in willekeurige stukken en besprenkel met olijfolie, fleur de sel en zwarte peper.
  3. Snij de koolraap in 4 grote dunne schijven. Steek de schijven uit op maat. Besprenkel met olijfolie, dragonazijn, peper en zout.
  4. Pel de 2 tomaten en snij ze in fijne blokjes. Snij de sjalotten en de basilicum fijn. Warm de tomaten op in een pot met een scheut olijfolie, basilicum, peper, zout en dragonazijn. Voeg op het laatste moment de fijngesneden sjalotten toe.
  5. Leg de gemarineerde koolraap in een diep bord, schik daarop de visrolletjes en de tomaatjes. Werk af met enkele stukken burrata, waterkersblaadjes en eventueel bernagieblaadjes of blauwe korenbloemblaadjes. Voeg nog een beetje zwarte peper toe van de molen. Serveer de saus apart.

 

Recept: NSChef Maarten Bouckaert
Foto: © Heikki Verdurme