Scharretong met gevulde courgettes

11-Lib 45-schartong pompoensabayon courgettes-vert

12 scharretongfilets
3 kleine courgettes
200 g pompoenblokjes
1 ui
2 teentjes knoflook
150 ml groentebouillon
3 takjes dille
2 el gehakte peterselie
50 g walnoten
3 eidooiers
60 g koude boter, in blokjes
30 g geraspte parmezaan
olijfolie
peper en zout

line
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de pompoenblokjes gaar in de groentebouillon en mix samen met de bouillon fijn. Spoel en snipper de dille. Voeg toe aan de pompoen. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Pel en snipper de ui en knoflook. Spoel de courgettes. Snij één courgette in kleine blokjes en hak de noten grof. Stoof de ui en knoflook in een klontje boter en voeg de courgetteblokjes toe. Stoof tot de courgette beetgaar is en voeg de noten toe. Haal van het vuur en roer er de peterselie en parmezaan door. Snij de andere courgettes in twee en hol ze uit. Schep er de courgettevulling in. Zet ze 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Rol de filets op. Bak ze kort in een pan met boter en kruid met peper en zout.
  4. Leg op elk bord een halve courgette en 3 scharretongrolletjes, werk af met de pompoensabayon.

Recept Ilse D’hooge
Foto Wout Hendrickx