Schelvis met citroen en tomaat

Vlam_Vis_1091

  • 1 schelvismoot van 800 g, op de graat, zonder vel
  • 4 tomaten
  • 2 citroenen
  • 100 g boter
  • peper en zout

line

Verwarm de oven voor op 200°C.

Snij de tomaten en citroenen in plakjes. Vet een ovenschotel in met boter. Verwarm de oven voor op 200°C.

Dep de schelvismoot goed droog, maak insnijdingen en steek hierin enkele plakjes tomaat en citroen.

Leg de schelvismoot in de ovenschotel met de rest van de plakjes tomaat en citroen. Schik er enkele klontjes boter op en kruid met peper en zout. Plaats 30 à 35 minuten in de oven op 200°C, lepel regelmatig jus erover.

Schik de schelvis. Serveer met een smeuïge aardappelpuree!

Tip: Zorg vooral dat de oven genoeg voorverwarmd is en de vis is drooggedept, anders komt er teveel vocht in de ovenschotel en kan de vis niet echt bakken, achteraf kan je de temperatuur weer wat zachter zetten.