Schelvis met pistachekorstje en slaatje

Schelvis met pistachekorstje en slaatje; Haddock with pistachio crust and salad

  • 4 dikke stukken schelvisfilet van 120 g
  • 3 el olijfolie
  • 1 bosje waterkers
  • 100 g rucola
  • 1 kleine rode ui in ringen
  • handvol grof gehakte walnoten
  • 40 g Parmezaan schilfers
  • 2 el witte wijnazijn
  • 3 el maïsolie
  • 1 el notenolie
  • peper en zout

Pistachedeeg:

  • 1 teentje knoflook
  • 50 g groene ongezouten pistachenoten
  • 1/2 bosje peterselie
  • 1 kl komijnzaadjes
  • 50 g geraspte Parmezaan
  • 4 el paneermeel
  • 1 dl melk

line

Voor het pistachedeeg: mix alle ingrediënten in een blender tot een kruimelig deeg, kruid met peper en zout.

Dep de schelvis goed droog. Beleg de bovenkant van de visfilets met de pistachedeeg, leg ze in een met olijfolie ingevette ovenschotel en sprenkel er olijfolie over. Gaar 15 minuten in de voorverwarmde oven op 180°C.

Maak een vinaigrette met de witte wijnazijn, maïsolie en notenolie. Breng op smaak met peper en zout.

Spoel de waterkers en rucola en droog de sla. Meng de sla met de rode uiringen en de vinaigrette.

Leg de schelvis op het bord. Schik de sla ernaast. Werk af met de grof gehakte noten en schilfers Parmezaan.