Schelvis met spinazie en kaas

01-_vlam_januari_vert

  • 600 g schelvisfilet
  • 400 g spinazie
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 2 sneetjes rauwe ham
  • 50 g geraspte gruyère
  • 50 g geraspte emmental
  • 50 g geraspte cheddar
  • 400 ml melk
  • 40 g boter+ extra
  • 40 g bloem
  • nootmuskaat
  • peper en zout

line

Spoel de vis en dep droog met keukenpapier. Spoel de spinazie en laat goed uitlekken. Snipper de sjalot en knoflook fijn.

Fruit de sjalot en knoflook in wat boter en voeg de spinazie toe. Roerbak kort en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Leg het mengsel op de bodem van een met boter ingevette ovenschotel. Leg daarop de schelvisfilet en kruid met peper en zout.

Verwarm de oven voor op 190°C. Leg de sneetjes ham op een met bakpapier beklede ovenplaat en bak ze krokant in de oven.

Maak een dikke kaassaus. Smelt de boter en roer er de bloem door. Laat even droog koken en voeg al roerend de melk toe. Roer er van het vuur de 3 kaassoorten door en breng op smaak met peper. Hak de ham in kleine stukjes. Verdeel de kaassaus over de vis en strooi er de ham over. Gratineer 15 à 20 minuten in de oven. Lekker met puree.