Schelvis met venkel, lamsoor en groene curry

Schelvis met venkel, lamsoor en groene curry-LR (8)_1024x683

vis

  • 600 g schoongemaakte schelvis

venkel/lamsoren

  • 200 g lamsoor
  • 1 venkel
  • 1 citroen
  • olijfolie
  • azijn

groene curry

  • 1 sjalot
  • 1 dl visbouillon
  • gember
  • piment
  • look
  • koriander
  • citroengras
  • 3 cl room

line
  1. Bak de schelvisfilet 8 minuten op het vel in een beetje boter.
  2. Was de lamsoren, stoof ze enkele minuten met het sap van de citroen en een scheut olijfolie.
  3. Snij de venkel in fijne reepjes, meng ze met olijfolie en azijn.
  4. Kook de visbouillon 5 minuten samen met de gember, piment, look, koriander, gesnipperde sjalot en citroengras. Voeg op het einde de room toe. Mix het geheel en giet door een fijne zeef.
  5. Maak met een lepel enkele cirkels visbouillon op het bord. Leg een stukje schelvisfilet in het midden. Schik daarboven de lamsoren en de venkelslierten.

Recept: NSChef Bart Desmidt
Foto: © Heikki Verdurme