Sint-jakobsnoot, courgettini en hazelnoot

Vlam_Vis_1016

Bereidingstijd

+- 30 min.

 

Portie

+- 4 personen

 

Ingrediënten

  • 12 sint-jakobsnoten
  • 1 sjalot
  • 1 courgette
  • 50 g hazelnoten
  • 150 g zure room
  • 2 el balsamicocrème
  • peper en zout
  • olijfolie
  • hazelnootolie

 

line
  1. Snipper de sjalot fijn. Hak de hazelnoten grof. Snijd de courgette in spaghetti met een mandoline of spiraalsnijder.
  2. Meng de balsamicocrème met de zure room en kruid met peper en zout.
  3. Kleur de sjalot in boter. Voeg driekwart van de gehakte hazelnoten toe en de courgette-spaghetti. Roerbak kort tot de courgette beetgaar is.
  4. Bak in een andere pan de sint-jakobsnoten kort langs beide kanten in boter. Kruid met peper en zout.
  5. Schik de courgettini op een bord. Verdeel de sint-jakobsnoten erover. Werk af met de zure room en de rest van de gehakte nootjes.