Soepje van griet

soepje van griet

Voor 4 personen –

400 g grietfilet
2 dl kippenbouillon
1 grote ui
1 teentje knoflook
3 dl room
1 dl Noilly Prat
20 g boter
venkelbloempjes

Indische kerrieolie:
Vadouvan kruidenmengsel
druivenpitolie

Sesamemulsie:
1 ei
1 dl sesamolie
20 g sesampasta
1 g xantana

line
  1. Gril de helft van de grietfilet kort halfgaar.
  2. Maak het soepje: stoof ui, look en de rest van de griet, blus met kippenbouillon, Noilly Prat en de room. Kook op en mix tot een gladde massa. Kruid met gemalen korianderbolletjes en zout.
  3. Voor de kerrieolie: kook kerriepoeder, look en druivenpitolie op, laat een nacht rusten op een warme plaats.
  4. Voor de sesamemulsie: mix ei, sesampasta en xantana tot een luchtige emulsie.
  5. Snijd de gegrilde griet in plakjes, schep het soepje erover en besprenkel met de kerrie-olie. Schik de sesamemulsie ernaast.
  6. Werk af met de venkelbloempjes. Smaak af met koriander en vers gemalen zeezout.