Steenbolk met pompoen en champagnegratinsaus

Steenbolk met pompoen

Benodigdheden voor 4 personen

 

4 kleine steenbolkfilets

4 baby pastinaak

4 baby savooi

een handvol handgepelde garnalen

peper en zout

 

Voor de pompoencrème:

1 butternutpompoen

50 g boter

1 ei

30 g bloem

 

Voor de champagnegratinsaus:

1 dl champagne

1 fijngesneden sjalotje

20 g boter

2 dl room

1 theelepel mosterd

1 scheutje citroensap

1 eidooier

peper en zout

line
  1. Maak de champagnegratinsaus: sueer de sjalot, bevochtig met de champagne en 1 dl room. Laat inkoken en daarna afkoelen tot kamertemperatuur. Voeg de andere helft van de room opgeklopt toe samen met de eidooier en de mosterd. Kruid en werk af met citroen.
  2. Maak de pompoencrème: meng de gekookte pompoen met de bloem en de boter, verwarm op het vuur tot een homogene massa. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en voeg het eitje toe. Meng terug tot een gladde massa .
  3. Smeer de pompoencrème op de geportioneerde steenbolk. Gaar 20 min. in een voorverwarmde oven op 70°C.
  4. Dreseer op een bord, overgiet met de champagnegratinsaus en kleur kort onder de gril.
  5. Werk af met de gekookte pastinaak, gekookte baby savooi en de garnalen.